YesTap opent volgend experiment in Amsterdam

BDC_INTERIOR_05YesTap, de nieuwe manier van bestellen met je telefoon, heeft een  interactieve winkelmuur geïnstalleerd op het hoofdkantoor van Google op de Zuidas in Amsterdam. Werknemers kunnen nu boodschappen doen door hun telefoon even voor het plaatje te houden of maaltijden te selecteren op hun telefoon, waarna ze hun producten (die ze dan overigens ook al mobiel betaald hebben) aan het eind van de dag op kunnen halen.

Niet hoeven nadenken over het menu

De interactieve muur werkt via Near Field Communication (ook wel NFC, een contactloze communicatiemethode met een bereik van zo’n 10 centimeter) en laat plaatjes van verschillende maaltijden zien. De keuze voor een maaltijd wordt aan het mobiele boodschappenkarretje toegevoegd en details met betrekking tot de ingrediënten en  het recept voor de maaltijd kunnen op de telefoon bekeken worden. De boodschappen komen van Bilder & De Clerq verderop op de Zuidas, die naar hun concept vers en naar exacte hoeveelheden  ingepakt zijn.

Betalen met je mobiel

De betalingsmethode verschilt per telefoon. Van Apple Pay voor de iPhone weten we dat je geen app hoeft te openen of zelfs maar je display te activeren. De NFC-antenne in de iPhone 6 zorgt ervoor dat je je telefoon slechts tegen de winkelmuur  aan hoeft te houden en je vinger (met geïdentificeerde vingerafdruk) op de Touch ID moet plaatsen. De vibratie en een piepje vertellen je dat je succesvol betaald hebt.

galaxy-note-4-vs-iphone-6-plus-15De iPhone 6 is nog niet zo lang op de markt en kon niet achterblijven om met een eigen paysystem te komen. De nieuwe iPhone-serie tot de eerste lichting van Apple die over de NFC chip beschikt. Apple heeft wat NFC betreft zijn meerdere moeten erkennen in Android (Android beschikt al langere tijd over de NFC chip). Overigens is de NFC chip van Apple helemaal afgeschermd voor developers.

iPhone_6_NFC_ApplePay

Samsung gaat eveneens voor een gebruiksvriendelijke methode met vingerafdrukidentificatie en heeft hiervoor de handen ineengeslagen met PayPal. De contactloze betalingen met NFC gaan vervolgens via je account bij het betaalbedrijf.

Nooit meer in de rij

Op het moment gaat het heel goed: we weten voorlopig nog niet wanneer we met het experiment stoppen, zegt Kenneth Yip, mede-oprichter van YesTap, tegen NFCWorld.

“Gebruikers vinden het fantastisch hoe ze maaltijden met dit gemak kunnen bestellen. Doordat ze simpelweg op de items kunnen klikken en meteen kunnen betalen, hun producten bij Google bezorgd worden en ze het mee kunnen nemen vlak voordat ze naar huis gaan, is een geweldige ervaring en erg praktisch.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>